Voor wie is
deze praktijk?
Relatietherapie &
Gezinstherapie
Supervisie &
coaching
Bemiddeling Psychosociale
hulpverlening
Werkwijze Tarieven &
vergoeding
Beroepsorganisaties
en klachtenregeling
Praktijk Gerard Kamps
Praktijk voor systeemtherapie,
Midden Drenthe
Hulp bij relatieproblemen, coaching,
bemiddeling en supervisie
Praktijk Gerard Kamps
Kromme 9
9431 HL Westerbork
+31 6 46566992 praktijkgerardkamps@ziggo.nl

Praktijkadres:
Het Eijkpunt
Wijsterseweg 12
9417 TD Spier


Privacy
Praktijk Gerard Kamps
Ik ben Gerard Kamps en heb diverse beroepsopleidingen gevolgd, waaronder de opleiding tot relatie- en gezinstherapeut binnen de opleidingsroute van de NVRG. Ik heb jarenlange werkervaring binnen de GGZ in diverse functies; waarvan de laatste 13 jaar als relatie- en gezinstherapeut. Ik ben erkend lid van de NVRG.
Daarnaast ben ik lid van de NVPA; het Nederlands Verbond voor Psychologen en Agogen. Het NVPA onderschrijft kwaliteitseisen, zoals die door clienten- en consumentenorganisaties zijn opgesteld; het NVPA neemt jaarlijks deel aan onderzoek door de consumentenbond. Het NVPA heeft een onafhankelijke klachtenkommissie.

Psychosociale hulpverleningNaast het reguliere werk in de psychiatrie heb ik mij gespecialiseerd in psychosociale hulpverlening, bemiddelingsgesprekken in verschillende situaties en relatie- en gezinstherapie. Door deze verschillende opleidingen en werkervaringen heb ik een brede kijk en deskundigheid ontwikkeld.
Ervaring heeft geleerd dat die deskundigheid het best tot zijn recht komt binnen een samenwerkingsrelatie met mijn klanten. Dit bevordert een snelle analyse van vastzittende patronen en creëert de beste mogelijkheden voor het kiezen van daarbij passende oplossingen.
Voor wie is deze praktijk?
In mijn praktijk komen vooral echtparen met relatieproblemen. Vroeger werd relatietherapie vergoed door de zorgverzekering. Nu kan dat alleen nog als er sprake is van een individuele diagnose, zoals depressie of een andere psychiatrische stoornis. Daarom kunt u niet meer terecht bij de GGZ of psychotherapeut als er sprake is van relatieproblematiek zonder psychiatrische diagnose.

Veel hulpverleners bieden relatietherapie aan op basis van een korte opleiding naast hun basisopleiding. Bij mij bent u verzekerd van kwaliteit: Ik heb de gehele opleiding van de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie doorlopen en ben volgens de kwaliteitsnormen van deze NVRG lid, waarbij ik me tevens ieder jaar bijschool om lid te kunnen blijven.

Een deel van de kosten kunt u mogelijk vergoed krijgen vanuit de aanvullende verzekering . Dit vanwege mijn lidmaatschap van de NAP en NVPA. Dit is afhankelijk van uw zorgverzekering. Vraag er naar bij uw zorgverzekeraar.